FLL NA DALJAVO

Šolska interesna dejavnost FLL (First Lego League) deluje tudi na daljavo.  Tradicionalno se srečujemo ob petkih na videokonferenčni povezavi ZoomSkupnemu uvodu, pri katerem na interaktivni tabli preverimo, kaj je v delu, kaj nas čaka in kaj smo že naredili, sledi delo v ločenih sobah 

Pri projektnem delu učenci napenjajo možganekaj storiti, da bi se učenci OŠ Prule  v  času korone več gibali. Ker so že tako preveč osamljeni in izolirani, mladi projektanti razvijajo idejo, kako jih spraviti v “pogon” tako, da bi se sočasno tudi družili in se zabavali. Je to sploh mogoče? Seveda je! Kmalu bo na brezplačnem tržišču nova interaktivna igra AKTIVEN TI, avtorsko delo skupine FPL. Toplo priporočamo, da že zdaj pričnete nabirati kondicijo, ki bo pri igri še kako potrebna.  

Pri robotskem delu so danes, 27. 11. 2020preizkusili programiranje in vodenje šolskega robota na daljavo. Primož iz 8. a je preko povezave Zoom upravljanje povezal s šolskim računalnikom in na daljavo napisal program za vodenje robota v živo. Premikanje robota jnato spremljal preko video povezave z učiteljevega telefona. Robot  je naredil krog po tekmovalnem FLLpolju, k natančni vožnji pa sta ga usmerjala žiroskop in svetlobni senzor. Ker je poskusno programiranje in spuščanje uspelo, bodo to ponovili še naslednjič in se kar od doma učili pravilnega programiranja in upravljanja šolskega robota, ki se nahaja v šoli. 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)