PETOŠOLCI IN GUGALNICE

Petošolci se pri naravoslovju učijo o gibanju in gugalnicah. Gugalnice vsi prav dobro poznajo, saj jih srečujejo na vseh otroških igriščih, vsi jih radi uporabljajo. Med igro na igriščih spoznavajo nove prijatelje, se zabavajo in se imajo lepo. Na otroških igriščih se povsod po svetu najde različna igrala – od klasičnih, kot so tobogani, peskovniki, plezala, gugalnice, do zelo modernih igral, na primer plezalne stene in sodobne gugalnice. Otroška igrišča so okolja, ki otrokom ponujajo možnost za igro, raziskovanje in eksperimentiranje z guganjem oz. gibanjem na različne načine. Poznamo dve vrsti gugalnic,  gugalnico nihalko in prevesno gugalnico.

V okviru tehniškega dne so si učenci petega razreda najprej ogledali kratko risanko o Patu in Matu in njuni gugalnici, potem pa šli veselo na delo.

Gugalnice petošolcev so izdelane iz odpadnega materiala – tulcev od papirnatih brisač ali toaletnega papirja, slamic, ostankov lesa in podobnega. Na voljo so imeli podrobna navodila za izdelavo, sicer pa so bili pri izdelavi inovativni in so uporabili svojo domišljijo! Gugalnico so poljubno pobarvali in jo po svoje opremili ter umestili v naravno okolje. Morala pa se je »gugati«.

»Ne čakajte, da se bo nekaj premaknilo – pojdite in premaknite.«

(Skupno 599 obiskov, današnjih obiskov 1)