JESENSKI KROS

Prvošolci na jesenskem krosu

V torek, 17. 9. 2019, so imeli prvošolci jesenski kros. Pogumno so se sprehodili do športnega parka Tivoli.

Najprej so se temeljito ogreli z različnimi gibalnimi vajami. Ogrevanje je potekalo ločeno po razredih.

Učenci 1. a se ogrevajo 

Nato so si skupaj ogledali tekaško progo ter jo z učiteljicami natančno označili. Pogovorili so se o pravilih varnega teka in športnega vedenja.

Tek je potekal v dveh skupinah, najprej so tekla dekleta, nato dečki. Vsi so bili zmagovalci, saj so vsi pretekli progo.

Štart deklic 

Štart dečkov 

Najhitrejšim trem (iz obeh skupin) so učiteljice podelile medalje. Ostali tekmovalci so jim v športnem duhu glasno zaploskali.

 

Najhitrejša dekleta 

 

Najhitrejši fantje

 

Po malici so imeli učenci čas za športne igre na otroškem igrišču. Lovili so se, tekali po svoje in se zabavali na igralih. Čas je kar prehitro minil in prijetno utrujeni so se odpravili v šolo.

 

Jesenski kros za drugošolce

V petek, 13. 9. 2019, so se naši drugošolci odpravili v Tivoli, kjer jih je čakal kros.

Najprej so si skupaj z učiteljicami ogledali progo, potem je sledilo ogrevanje in … »Pripravljeni, pozor, zdaj!« Vsem učencem je uspelo priti na cilj, pot pa so premagovali z veliko zagnanostjo. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah, ločenih po spolu, ni pa manjkalo niti glasnega navijanja.

Sledila je razglasitev in podelitev medalj najboljšim tekačem, potem zaslužena malica, za konec pa še težko pričakovana igra in druženje na igralih v parku.

Najboljše tekačice

Najboljši tekači

 

Tretješolci na jesenskem krosu

V sredo, 11. 9. 2019, so se učenci 3. razredov odpravili na športni dan v park Tivoli, kjer so odtekli jesenski kros.

Učenci so si skupaj z učiteljicami najprej ogledali tekaško progo. Pogovorili so se o kritičnih točkah proge ter dobili še zadnje napotke pred tekom.

Sledilo je ogrevanje po razredih, vzpodbudne besede razredničark, nato pa je končno šlo zares. Najprej so na progo stopili fantje. Z borbenostjo in žarom v očeh so odtekli svoj krog, pri tem pa so jih glasno vzpodbujale njihove sošolke.

 

Ko so si dečki oddahnili, so na progo stekle še deklice. Tudi one so se potrudile na vso moč ter poskušale čim hitreje odteči krog. Tudi dečki so zanje glasno navijali.

Učenci so se po teku okrepčali z malico ter zasluženo posladkali s priboljškom.

Po malici so učenci nestrpno dočakali svečano razglasitev rezultatov. Učiteljice so pohvalile  vse učence, saj so se resnično zelo potrudili. Zasluženo so si zaploskali in zapeli ter čestitali zmagovalcem letošnjega jesenskega krosa.

Ker je ostalo dovolj časa, so se odpravili še na igrala, kjer so se lahko prosto družili s svojimi sošolci.

 

Kros za šesto- in sedmošolce na igrišču NK Krim 

V četrtek, 19. 9. 2019, je bil tudi za 6. in 8. razrede naše šole organiziran športni dan  z izvedbo krosa. Ob 8.30 so se učenci izpred šole peš odpravili proti igrišču Nogometnega kluba Krim na Rakovniku. Tam so najprej pomalicali, potem pa so se ogreli za tek. Učenci so bili razdeljeni v štiri skupine po razredu in spolu. Pogoji za tek so bili odlični, saj je bila temperatura in vlaga ravno pravih vrednosti, vse skupaj pa je polepšalo še sonce. Ob koncu so bili najboljši trije iz vsake kategorije simbolično nagrajeni.  

 

8. in 9. razred

V torek, 17. 9. 2019, je bil za 8. in 9. razrede naše šole organiziran športni dan – kros. Ob 8.30 so se izpred šole peš odpravili proti Rožniku. Tam so učenci najprej pomalicali, potem pa so se pripravili na tek čez drn in strn. Učenci so bili razdeljeni v štiri skupine po razredu in spolu. Trasa je bila kar zahtevna, saj je bil teren precej razgiban – začetek proge je bil sredi gozda, konec pa pri gostilni Rožnik. Tudi vročina tekmovalcem ni prizanašala. Ob koncu so najboljši trije iz vsake kategorije dobili simbolično medaljo in sladko nagrado.

(Skupno 396 obiskov, današnjih obiskov 1)