PUSTOLOVŠČINA NA BLEDU

V četrtek, 13. 6. 2019, so se učenci 9. a odpravili na še zadnji skupni izlet pred zaključkom šolanja. 

Skupinska slika pred šolsko stavbo 

Pot jih je vodila na Bled, kjer so se po vijugasti in deloma strmi gozdni poti podali nad smučišče Straža Bled, kjer se nahaja nedavno prenovljeni Pustolovski park Bled.

Opremljeni z zaščitno opremo in pod vodstvom izkušenih vodnikov so se najprej seznanili z varnostnim protokolom, nato pa se podali po različnih pustolovskih smereh, primernih njihovim sposobnostim in želji po adrenalinu.

Po malici je sledil za bolj pogumne spust po letnem sankališču na izhodišče. Ostali pa so se svojim sovrstnikom pridružili s sedežnico.

Ob Blejskem jezeru so sledile različne skupinske igre. Na izbiro so imeli odbojko, košarko, namizni tenis … in druge dejavnosti. Sestavili so odbojkarsko ekipo in se pomerili med seboj.

 

Razgreti od sonca in tekmovalne igre so zaplavali v jezeru in se nato napotili na kosilo v Radovljico.

Po kosilu je sledil najbolj adrenalinski del dneva, spust z raftom. Oblečeni v neoprenske obleke, čelade in z rešilnimi jopiči, so poslušali navodila za varen spust, nato pa se podali v Savo. 

Člani ene izmed treh skupin 

Nekateri najbolj pogumni so se na delu proge podali na spust po reki brez čolna ob zgolj 11 stopinjah Celzija, kolikor jih je tega dne premogla reka.

Skupinska slika ob kratkem postanku

Sledil je še obisk diska, nato pa z novimi izkušnjami, nekaj mere adrenalina in odkritjem posameznikove pustolovske žilice odhod proti šoli.

 

 

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)