IZDELAJ HIŠICO IZ KARTONA

Že pred samim tehniškim dnevom, ki je v 4. a-razredu potekal 15. 5. 2019, so učenci v šolo prinesli precej različnega papirnega materiala, iz katerega so izdelali hišice, vsi pa so z različnim materialom opremili tudi okolico hišic, za kar so uporabili slamice, vrvice, palčke za ušesa, zamaške, pokrovčke, gumbe, vato, tulce, kolaž papir in drug podoben material.

V delovnem zvezku za naravoslovje in tehniko so si ogledali načrt, ki jim je bil pri oblikovanju hišice v pomoč, nekaj usmeritev pa jim je dala tudi učiteljica.

Po svojih željah so se razporedili v skupine, tako da so si pri delu lahko tudi pomagali. Kasneje so razmišljali, kaj vse vpliva na trdnost hišic, kako bi trdnost hišic lahko izboljšali, katere vrste material bi bil za oblikovanje hišic še primeren.

Nekaj delov hišice so izdelali po pripravljenem načrtu.

 

Učenci so hišice postavili na trše podlage.

Nekateri so lažje ustvarjali na tleh.

Hišice so dobile svojo podobo, potem pa je bilo potrebno urediti še njeno okolico.

Okna in vrata so izrezali in nastale so odprtine, nekateri učenci so okna oblikovali tako, da imajo polkna, spet drugi so okna in vrata narisali.

Okolice hiš so prav zanimive, saj so ob mnogih hišah bazeni, tobogani, ležalniki, senčniki, gugalnice, klopce, parkirišča za avtomobile, drevesa, vrtovi …

Nastalo je novo naselje.

Oblikovanju hišic in njihovih okolic je sledilo reševanje nalog na delovnem listu.

V skupinah so učenci razmišljali o ločevanju odpadkov in recikliranju, izdelali pa so tudi slogane, s katerimi bi ljudi navajali na doslednejše ločevanje odpadkov ali njihovo ponovno uporabo.

(Skupno 856 obiskov, današnjih obiskov 1)