PO POTI OB ŽICI

V petek, 10. maja 2019, so se v meglenem jutru pred šolo zbrali drugo- in tretješolci s svojimi učiteljicami. Obudili so 73-letno tradicijo hoje po trasi z žico obdane Ljubljane. Dolga kolona je s Prul zavila na Golovec. Po njem so z vmesnimi postanki hodili do križišča, kjer se gozdna pot priključi Poti spominov in tovarištva, imenovani tudi Pot ob žici. Sledil je počitek za malico in igro. Otroci so izkoristili svobodo gibanja v naravi in sproščeno uživali.  

Pot se je spustila do Peruzzijeve ulice, kjer je bila prva kontrolna točka. Učenci so na svoj kartonček dobili prvi žig, za spodbudo in energijo pa še priboljšek.  

Sonce je pregnalo meglo in ogrelo mrzle dlani. Pohod se je nadaljeval po ravnini, med drevoredom brez in čudovitim travnikom.  

Po treh četrtinah poti se je spet prilegel počitek. Že kar utrujeni so otroci posedli na tla.  

Pojedli so še zadnje priboljške iz svojih nahrbtnikov. V njih pa so našli tudi dežnike! Odprli so jih in jih spremenili v senčnike. Pod njimi so bili videti kot velike rože. 

Kmalu so prispeli do zadnje kontrolne točke na Livadi. Še drugi žig in zmagoslavno fotografiranje ob zastavah. 

Zapustili so Pot spominov in tovarištva ter se po Opekarski ulici vrnili do šole. Po devetih kilometrih hoje so utrujeni, a ponosni zaključili Pot ob žici. Preteklost, ki je ne poznajo, so povezali s sedanjostjo in jo vtkali v svoje spomine za prihodnost.  

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)